Yapısal Kablolama

    Yapısal Kablolama Nedir?

    Yapısal Kablolama, data ( bakır ve fiber), ses, şebeke, UPS ve Güvenlik Sistemi sinyallerinin sorunsuz bir şekilde iletimini sağlamak ve bu sistemleri tek bir çatı altında toplayarak yönetebilmeye ve gerektiğinde genişletmeye imkan sağlayan bir Network Altyapı çalışmasıdır.

    Altyapı ve Yapısal Kablolama hizmetleri ile kurumların en önemli gereksinimlerinden biri olan veri ve enerji transferinin, düzgün bir şekilde gerçekleşmesi amaçlanmaktadır.

    CAT 5, CAT 6, altyapı ve yapısal kablolama üzerinde çalışan bilgisayar ağları gelişmiş ses ve data hizmetleri için mükemmel bir altyapı sağlamaktadır.

    Yapısal Kablolama ile data, telefon, güvenlik, şebeke ve UPS elektrik sistemlerine ait kablolama alt yapısı tek bir çatı altında toplanarak, entegre ve esnek bir çalışma alanı sunulmaktadır.

    Altyapı; kablolar, data plug, data prizi, patch panel, kabinet gibi pasif ekipmanlardan oluşmaktadır. Düzgün bir şekilde kurulmuş olan bir network yapısı, telefon, haberleşme ve güvenlik sistemlerinin temel unsurunu oluşturmaktadır. Bu şekilde Altyapı ve Yapısal Kablolama ile çalışan firmalar ihtiyaçlarını çok uzun süre karşılayabilmektedir.

    Gazi Information Teknoloji olarak, hizmet verdiğimiz firmaların uçtan uca altyapı ve yapısal kablolama ihtiyaçlarını yerinde yaptığımız keşiflerle en doğru teklifler sunarak karşılamaktayız.

    Data Yapısal Kablolama çalışmalarında yüksek kalitede ürünler kullanılmaktadır ve kuruluş sonrasında gerekli testler yapılmaktadır. Daha iyi ağ aktarım hızı sağlamak için, çoğunlukla fiber çözümler kullanılmaktadır.

    Bir kurum ya da işletme için yapısal kablolama hayati öneme sahiptir. Bu bilinç ile Gazi Teknoloji San. ve Tic. A.Ş. olarak müşterilerimizin yapısal kablolama ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla tecrübeli ekibimiz ile sizlerin hizmetindeyiz. Yapısal Kablolama Firmaları arasında titiz işçilik ve kalitesi ile ayrılan firmamız size en iyi hizmeti sunabilmek adına uğraşmaktadır. Yapısal Kablolama Fiyatları ve Özellikleri hakkında detaylı bilgi almak ve Ücretsiz Keşif avantajımızdan faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Yapısal Kablolama Sistemi Çeşitleri

    Uçtan uca Data Yapısal Kablolama çözümleri belirli kategoriler ile tarif edilmektedir. Data kablolama çözümünün kategorisi veri aktarım hızını belirlemektedir. Standartlara uygun test edilmiş kablolama kategorileri ile çözümler sunan Gazi Information Teknoloji, tüm aşamalarda müşterilerini detaylı olarak bilgilendirmektedir.

    Bakır Kablolama ve Fiber Kablolama olarak ayrılan bu sistemlerin alt kategorileri şu şekildedir:

    Cat-5 Yapısal Kablolama

    100 Mbit/s Ethernet hızına kadar tüm yerel ağları destekleyen açık esnek bir altyapı sağlamaktadır.

    Cat-5 E Yapısal Kablolama

    Yerel ağlar (LAN) için 1000Mbit/s hızına kadar destek (Gigabit Ethernet) vermektedir.

    Cat-6 Yapısal Kablolama

    Daha yüksek performanslı ( 250 Mhz ) kablolama sistemleri sağlamaktadır. Gelecekte daha yüksek hızları destekleyeceği düşünülen Cat 6, şu an için 1 Gigabit´e kadar destek vermektedir.

    Cat-7 Yapısal Kablolama

    600 Mhz hız desteği sağlamaktadır ve tamamen ´shielded´ yapıdadır. Cat 5 ve Cat 6 ‘nın iki katından daha fazla bant genişliği sağlamaktadır. Fakat daha pahalı ve hacimlidir.


    Fiber Optik Kablolama

    Gigabit, Ethernet ve 10 Gigabit Ethernet Backbone teknolojileri ile yüksek hızlı Fiber Optik Sistemleri için uygundur. OM1, OM2, OM3 ve OS1 gibi ikinci jenerasyon fiberler kullanılmaktadır.

    Yapısal Kablolama Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Data Yapısal Kablolama işleminde oluşabilecek sorunlar:

    • Alınan hizmetin kesintiye uğraması,
    • Bunun akabinde de zamandan ve iş yükünden kayıp yaşanması,
    • Bunların sonucu olarak da ciddi maddi zararlardır.
    • Bu bilgiler doğrultusunda sağlıklı bir proje geliştirebilmek için kablolama yapılan alanın daha sonraki büyüme hedefleri de göz önüne alınmalıdır.
    • Bütün ihtiyacı karşılayabilecek ve bütün teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek yapıda ve standartlarda projelendirilmesi yapılmalıdır.
    • Kullanılacak kablolardan bağlantı aparatlarına ve konnektör seçimine; kanaletlerden patch kablolara kadar kullanılacak tüm bileşenlerin sektörde kalitesini ispatlamış markalardan tercih edilmesi gerekmektedir. 
    • Tüm bunlar ile birlikte kanal ve tava döşemeden kablo çekimine; sonlandırmalardan yapılan işçiliğe kadar özenli ve titiz bir çalışma yapılması gerekmektedir.
    • Data Yapısal Kablolama sırasında bakır ya da Fiber Optik Kabloların çekimi, Cat Kablo ve Fiber Optik Kabloların Sonlandırılması, kanal montajları, priz sonlandırmaları, patch panel montajları, kabinet montajı ve kabloların kabin içinde sonlandırılmaları vb. gibi yapılacak işçilikler ağ kalitesini doğrudan etkileyen etkenlerdir. Network içinde sorun yaşanmaması adına kaliteli bir işçilik yapılmasına çok önem verilmelidir.
    • Çekilecek kablolarda ek olmamasına dikkat edilmeli kablolar uçtan uca tek parça olmalıdır.
    • Network topraklamasının çok iyi yapılıp eşik değerin altında olmalı gerekmektedir. Kablolama yapıldıktan sonra tüm kabloların uçtan uca sinyal ölçümleri yapılmalıdır. Yapılan ölçümlerin test sonuçları, kablo şemaları, kablo etiketlemeleri vb. dökümanları detaylı bir şekilde hazırlanıp raporlanmalıdır.
    • Yapısal Kablolama Firmaları arasında hatırı sayılır bir yere sahip olan firmamız tüm detayları sizin için düşünmektedir.

     

    Yapısal Kablolama Avantajları

    • Bilgisayarlar, yazıcı, tarayıcı, telefon ve kamera gibi cihazlar aynı kablo üzerinde çalışabilmektedir.
    • Büyük boyuttaki görüntü, ses, resim ve verilerin paylaşılmasının daha hızlı olmasını sağlamaktadır.
    • Yapısal Kablolama; yüksek boyutlardaki bilginin, ses, veri ve görüntü şeklinde iletim ve paylaşımını sağlayan; intranet, video konferans, IP telefonu gibi uygulamaları desteklemektedir.
    • Hızlı olarak çalışan sistem ile kullanıcılar zamandan da tasarruf etmektedir.
    • Yapısal Kablo üzerindeki arızalanmalar en kısa sürede tespit edilebilmektedir. 
    • Yapısal Kablo kolaylığı ile bir cihazın rahatlıkla başka bir yere taşınabilme olanağı vardır.
    • Yapısal Kablolama sayesinde sistem yönetimi daha da basitleşmiştir.
    • Yapısal Kablolama ile birçok yüksek maliyetten kurtulmuş olunacaktır.
    • Sistem yönetiminin kolaylaştırılması sayesinde uzman çalıştırmaya gerek kalmamaktadır.
    • Kablolama organizasyonu ile kablolar düzenli bir görüntü kazanmaktadır.

    Yorumlar

    Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!

    Yorumunuzu Yazın

    WhatsApp İletişim