;

    İlginizi Çekebilecek Ürünler

    Parmak İzli Geçiş Sistemi

    Parmak İzli Geçiş Sistemi Nedir ? 

    Parmak İzli Geçiş Sistemleri, personel takip, parmak izi ile geçiş, yemekhane ve üye takip sistemleri gibi birçok kategoride kullanılmakta olup parmak izinin eşsiz olması nedeniyle de güvenlik açısından son derece güvenlikli bir sistem olmasıyla günümüzde sıklıkla tercih edilip kullanılan bir sistemdir. İş yerlerinde çalışanların saat kaçta girip çıktığını takibini yapmaktadır, bireylerin parmak izlerini kullanarak doğrulama yapar. Kişiler sitelerde, firmalarda, otellerde, depolarda, kamu kurumları gibi yerlerde personellerin parmaklarını okuyarak giriş ve çıkışların kontrol altına alınıp gözlemlenmesi sağlanır.


    Parmak İzli Geçiş Sistemi Kullanım Amaçları;

    Parmak izli geçiş sisteminde personellerin parmak uçlarındaki derinin benzersiz olmasından faydalanılır. Bu durum kişinin kimlik doğrulamasının sağlanması için kullanılır. Personellerin kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılan bir elektronik güvenlik sistemidir. Parmak izli geçiş, Her bir personelin ayrı ayrı parmak izini tanıyarak geçiş yapmasını sağlamaktadır. Fiziksel güvenlik önlemlerini artırmak için kullanılır. 


    Parmak İzi Geçiş Sistemlerinin Çalışma Prensibi

    1. Personellerin giriş ve çıkışlarını sağladığı alanda duvar veya turnike üzerine cihazın montajı yapılır. 
    2. Kullanılacak olan cihaza size uygun olan yazılım entegre edilir. 
    3. Personellerin parmakları cihaza okutularak giriş ve çıkış yapma izni verilir.
    4. Sistem bu bilgileri yazılıma aktarır. 
    5. Bu sayede personellerin kaçta giriş ve çıkış yaptığı mola saatleri gibi verilerin takip edilmesini sağlar. 
    6. Bu verilerin sonucunda personellere ay sonunda hak ettikleri maaşı net bir şekilde hesaplanmış olur.

    Parmak İzli Geçiş Sistemi Hakkında

    Parmak izli geçiş sisteminde cihaza isteğe bağlı olarak kullanıcının 10 parmağı da entegre edilebilir, cihaz sadece temiz olan parmaklarda geçiş izni sağlamaktadır. Parmakta kesik, yara, kir, toz, yağ vb. gibi durumlar olmasında kişinin parmağını okuyamaz ve geçiş izni verilmez. Personeller için kullanımı oldukça kolay ve hızlı olması sebebiyle günümüzde sıklıkla tercih edilen bir sistemdir.


    Parmak İzli Geçiş Sisteminin Avantajları

    Parmak izli geçiş sisteminin en avantajlı kısmı yüz tanımalı geçiş sisteminde olduğu gibi her insanın parmak izinin farklı, eşsiz olması sebebiyle kopyalanma ve taklit edilme gibi durumları ortadan kaldırıp güvenliği en üst düzeye çıkartıp %100 güvenlik sağlamasıdır. Kişi parmağını cihaza okutarak 1 saniye gibi kısa bir sürede geçiş yapmasını sağlamaktadır. Personellerin giriş ve çıkış saatlerinin raporlanmasını sağlar. 


    Parmak İzli Geçiş Sistemlerinin kullanım Alanları

    • Şirketler
    • Ofisler
    • Oteller
    • Depolar
    • Hastaneler
    • Sanayi bölgeleri
    • Fabrikalar

    Gibi alanlarda kullanımı sağlanmaktadır.

    Yorumlar

    Bu blog yazısı ile ilgili yorum bulunamadı!

    Yorumunuzu Yazın

    WhatsApp İletişim