Daha hızlı ve daha yüksek kapasiteli bir iletişim ağı kurmak için gelişmiş iletişim protokolleri gereklidir. Fiber Optik Sistemler bu amaca ulaşmak için icat edildi. Fiber Optik Sonlandırma adı verilen bu teknolojinin yardımı ile bireyler yüksek hızda ve bant genişliğinde veri iletimi sağlayabilirler. Böylelikle temas sürecinde uzun mesafenin veri aktarımı üstündeki olumsuz etkisi ortadan kalkar. Ayrıca elektromanyetik girişim ve benzeri sorunlar ortadan kalkar. Hızlı, ergonomik ve problemsiz bir iletişim ağı yaratmak için Fiber Optik Kablo Sonlandırma kullanılmalıdır. Fiber Optik OTDR Ölçüm yönteminin kullanılması, fiber optik kablonun bakımını kolayca ortadan kaldırabilir.
Geçmişte kullanılacak olan alışılmış iletişim ağının yerini 4.5G teknolojisi almıştır. Bu teknolojiyle iletişim hızı çok hızlıdır ve iletilen verilerin boyutu katlanarak artar. Günlük hayatın bir parçası haline gelen geniş bant kullanımı, 4.5G teknolojisiyle iletişim trafiği büyük ölçüde artmıştır. Temas sorunlarına sebep olmamak için fiber optik İnternet gereklidir.
Bu, yaygın olarak kullanılacak olan Fiber Optik ışık kaynağından alınan sinyalin hedefe iletildiği manasına gelir. Optik sinyalin düzenlenmesi ve dönüştürülmesiyle veriler cam yüzeyine iletilir. Sonuç olarak, temas süresi sona erdi. Fiber Optik için, farklı teknolojilerle tasarlanmış ince, yün boyutlu kablolar vardır. Cam yüzey kablodan ışık geçirdiğinde kırılmaz, parazit ya da sinyal kaybı meydana gelir. Eşsiz tasarımı ile temasa hızlı bir biçimde kesintisiz devam edilebilir. Bir Fiber Sonlandırma Sisteminin kurarken, Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu gereklidir.
Fiber Optik Kablo Test süreci yardımı ile fiber optik kablonun sağlam ve kırık olup olmadığını test edebilirsiniz. Gerekirse kurabilirsiniz. Test aşamasında OTDR adlı bir cihazın kullanıldığı ortaya çıktı. Fiber Optik OTDR Test işlemi sayesinde optik kabloyu döşerken kablo kaybını önlemek, genel kuruluma zarar vermeden kablo bağlantı sorunu ve Fiber Kablo Ek bağlantı noktasının yerini belirlemek mümkündür.
Mekanik Sonlandırma (Epoxy Sonlandırma): Fiber Optik Kablonun ucunu hizalamak için mekanik bir alet kullanılır. Kılcal ve oluklara dayalı cihazlar Fiber Sonlandırıcı olarak kullanılıyor. Sonlandırma için kullanılacak olan kılcal boru da tercihen bir cam ya da seramik malzemedir. Kılcal borunun çapı, fiber borunun çapından biraz daha büyüktür
Fusion Splice Sonlandırma: Mekanik terminallerden daha etkili olan bir terminal tipi. Bu yöntemde yüksek sıcaklık ve yüksek basınç altında elde edilen lehim sayesinde iki lif birbirine yapıştırılır. Elyaf ucunu eritmek için, mikro alev, karbon dioksit lazer ya da elektrik arkından uygun olanı seçmek tercih edilmektedir. Fusion Splice Sonlandırma ile elde edilen Fiber Optik Kablolama Sistemi daha mukavemetlidir. Ayrıca iletişim hızı ve veri kaybı daha azdır.
Gazi Information Teknoloji Olarak Hizmet Verdiğimiz İlçeler Nelerdir?
Hızla gelişen teknolojinin gelişmesi ile beraber Fiber Kablo Sonlandırma işlemi, Network Sistemlerinin temelini oluşturmaktadır.
Trabzon’da Gazi Information olarak hizmet verdiğimiz ilçeler:
İletişim çağının gerisinde kalmamak için Fiber Web Teknolojisine sahip olmalısınız. Bunun için 2004 senesinden bu yana ülke çapında Fiber Optik Sonlandırma sürecini başarı ile tamamlayan Gazi Information Teknoloji ‘den destek alabilirsiniz. Şirket olarak tüketicilere ücretsiz keşif hizmetleri de veriyoruz. Ücretsiz keşif sayesinde kendinize En İdeal Fiber Optik Sonlandırma hizmetini bulabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın