Gelişen teknolojik olanaklar bununla beraber daha gelişmiş komünikasyon protokollerinin kullanılmasını getirir. Bu kapsamda da Fiber Optik Sistemler geliştirilmiştir. Fiber Optik Sonlandırma ismi verilen teknoloji kullanıcılara yüksek hız ve bant kalınlığında veri aktarım olanağı sunar. Bu sistem yardımıyla uzun mesafelerin veri aktarımında yol açmış olduğu problemler ortadan kaldırılır. Elektromanyetik etkileşim benzer biçimde sıkıntılar da giderilir. Sorunsuz ve süratli bir yazışma ağına sahip olabilmek için Fiber Optik Kablo Sonlandırma teknolojine gereksinim duyulur. Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemi ile fiber kablolamadaki sıkıntılar, aksaklıklar ve arızalı noktalar kolayca tespit edilir.
4.5 G teknolojisinin giderek yaygınlaşması bununla beraber geleneksel veri akış şekillerinin terk edilmesinin zorunluluğunu getirmiştir. İletişimde veri akışının süratli olması ve aktarılan veri miktarının artması sebebiyle geniş bant kullanması ile veri yazışma trafiği büyük seviyede artmıştır. Bu durumda fiber netin pek çok ömür alanına taşınması naturel bir sonuçtur.
Fiber ışık kaynağından elde edilmiş sinyallerin hedefe ulaştırılması anlamına gelir. Cam bir yüzey üstünde ışık sinyali ile düzenlenerek dönüştürülmüş olan veriler taşınarak yazışma sağlanır. Fiberin üstünde değişik bir teknoloji ile tasarlanan kablolar bulunur. Bu kablolar yardımıyla cam yüzey ışığı taşırken kırılmaz ve sinyal kaybı oluşmaz. Fiber optik kabloların boyutu saç teli kadardır. Bu tasarımı yardımıyla yazışma süratli, kesintisiz ve sorunsuz bir halde gerçekleşir. Fiber Sonlandırma sisteminin kurulumu için Fiber Sonlandırma Cihazı, Fiber Sonlandırma Kutusu ismi verilen unsurlara gereksinim bulunur.
Fiber web ağının kurulumunda kullanılan Fiber Optik Kablo Test işlemi bu hızla gelişen değişen teknolojinin sorunsuz bir biçimde uygulanmasının mühim bir aşamasıdır. Bu kapsamda OTDR ismi verilen cihazlar geliştirilmiştir. Fiber Optik OTDR Test periyodu ile fiber optik kablolar döşenirken oluşan kablo kayıplarının ve bağlantı hatalarının önüne geçilir. Kablolamadaki bağlantı sıkıntıları ve Fiber Kablo Ek noktalarının yeri kolayca tespit edilir. Fiber web teknolojisinin bakımı kolaylaşır.
Mekanik Sonlandırma (Epoxy Sonlandırma): Fiber kablo uçlarının aynı hizada tutulması ve mekanik eklerde sıkıntı yaşanmaması için mekanik araçlardan yararlanılır. Kılcal boru ile oluk temelli cihazlar bu yöntemde Fiber Sonlandırıcı olarak tercih edilir. Sonlandırma yapılırken kullanılan kılcal borular cam ya da seramikten üretilir. Bu boruların çapı fiberlerin çapından birazcık daha geniş olacak biçimde tasarlanır.
Fusion Splice Sonlandırma: Mekanik sonlandırmadan daha etken bir teknik ile iki fiberin birbirine bağlanması sağlanır. Fusion splice sonlandırmada iki fiberin ucu eriyene kadar ısıtılıp lehimle yüksek yüksek basınç altında birbirine yapıştırılır. Fiber uçların eritilmesi için mikro alev, karbondioksit lazer ya da elektrik arkı kullanılabilir. Fusion splice yöntemi daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Bu sonlandırma gibi hız ve veri kaybı daha azca yaşanır.
Fiber Optik Kabloların Avantajları Nelerdir?
Antalya’ da Gazi Information olarak hizmet verdiğimiz ilçeler:
Çağımızın mühim bir gereği olarak siz de hızlı ve kesintisiz bir haberleşme ağına sahip olmak istiyorsanız fiber optik kablo tesisatına sahip olmalısınız. Bunun için 2004 yılından beri bütün Türkiye’de fiber optik sonlandırma işlemini başarıyla meydana getiren Gazi Information Teknoloji’den yardım alabilirsiniz. Firma olarak tüketicilere ücretsiz keşif hizmeti de sunuyoruz. Ücretsiz keşif imkanımız dan yararlanarak kendi ihtiyacınıza en müsait olan fiber optik sonlandırmaya sahip olabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın