Ardahan Yangın Alarm Sistemleri
Yangın Alarm Sistemleri günümüzde önemli bir elektronik güvenlik sistemi olarak kabul edilmektedir. Bu cihazlardan yararlanılarak yangının yol açtığı can ve mal kaybı önlenebilir, alevlerin yayılması engellenerek söndürme çalışmaları en kısa sürede başlatılabilir. Yangın Alarm Sistemleri bahçeler, oyun alanları, lunaparklar gibi açık alanlarda ve kampüsler, hastaneler, kamu binaları, siteler, apartmanlar ile tatil köyleri gibi kapalı mekanlardan sıkça kullanılır. Bu kapsamda Okul Yangın Alarm Sistemi başta olmak üzere birbirinden farklı yangın alarm çeşidi ile karşılaşmak mümkündür. Yangın ciddi boyutlarda risk teşkil eden bir felaket olduğu için yaşam alanlarının koruma altına alınması amacıyla belirli yönetmelikler dahilinde pek çok yerde yangın alarm sistemlerinin kullanılmasının mecburi tutulduğu bilinmektedir.
Yangın Alarm Sistemi Nedir?
Yangın tedbirli olunması gereken bir afettir. Yangının çevreye yayılması oldukça kısa bir süre içerisinde gerçekleştiği için alevlerin kontrol altına alınması ve erken müdahalede bulunulması oldukça önemlidir. Yangın Alarm Sistemi sayesinde bu afetin yol açacağı hasarın boyutları sınırlandırılabilir. Pek çok yerde karşımıza çıkan ve hayat kurtarıcı nitelikte olan Yangın Alarm Seti dedektör, siren, sensör ve yangın ihbar butonlarından meydana gelir.
Yangın alarm sistemlerinin en önemli özelliklerinden birisi itfaiye birimiyle entegre edilebilmesidir. Yangın fark edildiğinde itfaiyenin aranmasına kadar geçecek olan sürede alevler etrafı hızlıca sarabilir. Söz konusu zaman kaybının olmaması için yangın alarmını algılayan dedektörlerden sinyal üretildiği an itfaiye birimine de bilgi iletilir. Böylece söndürme çalışmaları en kısa sürede başlatılabilir.
İtfaiye ile entegrasyona ek olarak Yangın Alarm Sistemlerinin acil anons sistemi adı verilen farklı elektronik güvenlik sistemiyle de uyumlu olarak işlev gösterdiği görülmektedir. Acil anons sitemi sayesinde yangın algılandığı anda otomatik olarak anonslar devreye girer. Bu anonslar sayesinde binadaki kişiler uyarılarak en kısa sürede insanların oradan ayrılması sağlanır.
Yangın Alarm Sistemini Oluşturan Algılama Elemanları Nelerdir?
- Kontrol Paneli: Yangın alarm sisteminin esas parçası kontrol panelidir. Kontrol panelinin büyüklüğü yangın alarmının kurulduğu yerin büyüklüğüne göre farklılık gösterir. Kurulan alan genişledikçe kullanılan dedektör sayısı da artacağı için kontrol panelinin kapasite yönünden farklılaşması gerekir.
- Dedektör: Dedektörler kullanılarak yangının başladığı anlaşılabilir. Kontrol paneline bağlı olan dedektörler alevler yüzünden oluşan ısı değişimi ve dumanları algılayarak yangın sinyali üretir. Dedektörlerden alınan sinyaller sonucunda yangının başladığı yer kimi zaman bölgesel kimi zaman da noktasal olarak tespit edilebilir. Dedektörler yangın alarm sisteminin kalbi olarak kabul edildiği için seçim yapılırken dikkatli olunması gerekir. Yanlış seçilen dedektörler yanlış yangın alarmı verilmesine neden olabilir.
- Yangın İhbar Butonları: Yangın ihbar butonları ile bina içerisinde bulunan insanlar yangının varlığıyla ilgili kolayca uyarılabilir. Yangın ihbar butonuna basıldığında sirenler öter. Söz konusu butonların bina içerisinde nereye yerleştirileceği belirli standartlara göre düzenlenmiştir. Buna göre yangın ihbar butonları yerden 1,4 metre yükseklikte olmalı ve her bir buton arasında da 30 metrelik bir mesafe bulunmalıdır.
- Sirenler: Dedektörler tarafından yangının varlığı tespit edildiğinde kontrol paneline birtakım sinyaller iletilir. Bunun sonucunda sirenler ötmeye başlayarak binada bulunan kişiler yangına karşı uyarılır. Sirenler sayesinde yangının yol açtığı can kaybı en aza indirgenebilir.
Yangın Alarm Sistemi Çeşitleri Nelerdir?
- Konvansiyonel Sistemler: Bu yangın alarmında dedektörlerin tek bir hat üzerinde yer alır. Her bir hat 20 adet dedektörden oluşur. 20 adet dedektör binanın tek bir katını temsil eder ve kontrol panelinde farklı bir hat olarak bulunur.
- Adresli Sistemler: Konvansiyonel yangın alarm sistemlerine kıyasla daha geniş alanlarda kullanılabilen adresli sistemler günümüzde sıkça tercih edilir. Adresli sistemlerde her bir yangın bölgesinde en fazla 128 adet dedektör yer alır. Her bir dedektör kontrol panelinde farklı bir konumu temsil eder. Böylece yangın alarmı devreye girdiğinde noktasal olarak alevlerin başladığı konum görüntülenebilir. Adresli sistemler sayesinde yangın söndürme çalışmaları kısa sürede başlatılabildiği için sıkça tercih edildiği bilinmektedir.
Ardahan’da Gazi Information Teknoloji Olarak Hizmet Verdiğimiz İlçeler Nelerdir?
Gazi Information Teknoloji’nin uzman kadrosu tarafından Yangın Alarm Sistemleri Ardahan ilinin dört bir köşesine hizmet ulaştırılmaktadır. Yaygın servis ağımız ve tecrübeli teknik ekibimizle hizmet ulaştırdığımız
Ardahan’daki ilçeler ise şöyle sıralanabilir:
- Çıldır Yangın Alarm Sistemleri, Yangın İhbar Sistemi, Adresli Ve Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemi, Yangın Algılama Sistemleri
- Damal Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemi, Yangın Algılama Sistemleri, Yangın İhbar Sistemi, Adresli Ve Yangın Alarm Sistemleri
- Göle Adresli Ve Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemi, Yangın Alarm Sistemleri, Yangın Algılama Sistemleri, Yangın İhbar Sistemi
- Hanak Yangın İhbar Sistemi, Yangın Alarm Sistemleri, Adresli Ve Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemi, Yangın Algılama Sistemleri
- Posof Algılama Sistemleri, Yangın Alarm Sistemleri, Yangın İhbar Sistemi, Adresli Ve Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemi
Bilindiği üzere yangın nedeniyle kısa bir zaman dilimi içerisinde büyük çaplı maddi ve manevi kayıplar meydana gelebilir. Bu sebeple yangına karşı mutlak suretle önlemler alınmış olmalıdır. Yaşam alanlarınızın yangın tehlikesine karşı korunması için Ardahan Yangın Alarm Sistemleri denildiğinde 2004’ten günümüze kadar Elektronik Güvenlik Sistemleri alanında faaliyette bulunan Gazi Information Teknoloji’den yardım alabilirsiniz. Firmamızın tecrübeli teknik kadrosundan ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz. Bu sayede ihtiyacınıza yönelik en uygun yangın alarm sistemini makul bir ücret karşılığında temin edebilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın