İletişim çağı olarak adlandırılan bu dönemde teknolojik olanaklar geliştikçe haberleşme protokollerinin de değiştiği görülür. Daha hızlı ve kesintisiz bir iletişim ağına sahip olabilmek için Fiber Optik Sistemler geliştirilmiştir. Fiber Optik Sonlandırma olarak isimlendirilen bu teknoloji ile birlikte kullanıcılar yüksek hız ve bant genişliğinde veri aktarım imkanını elde etmiştir. Önceden önemli bir sorun olarak bilinen uzun mesafeler fiber optik sonlandırma sayesinde veri aktarımın önündeki bir sorun olmaktan çıkmıştır. Fiber optik teknolojisi ile elektromanyetik etkileşim sıkıntıları giderilmiştir. Kullanıcı dostu ve hızlı bir iletişim ağı yaratabilmek için Fiber Optik Kablo Sonlandırma teknolojisine vazgeçilmez bir hal almıştır. Önemli bir iletişim altyapısı olan fiber optik kabloların düzgün çalışması da oldukça önemlidir. Bu kapsamda geliştirilen Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemi ile fiber kablola tesisatındaki sorunlar, aksaklıklar ve arızalı bölgeler kısa sürede kolayca tespit edilerek gereken müdahaleler yapılır.
4.5 G teknolojisinin kullanıldığı alanların hızlıca artması sonucunda geleneksel veri akış yöntemlerinin terk edilmesi gerekmiştir. Veri akışının daha hızlı olması ve aktarılan veri boyutunun artması yüzünden geniş bant kullanımı yaygınlaşmıştır. Geniş bant aralığı ile veri iletişim trafiği hızlı ve duraksamadan gerçekleşmektedir. Söz konusu iletişim ağının işlerlik kazanabilmesi için de fiber internetin yaygınlaşması gerekir.
Fiber ışık kaynağından alınan sinyallerin hedefe gönderilmesi demektir. Veriler camdan yüzey üzerinde ışık sinyali ile düzenlenerek dönüştürülmek sureti ile aktarılır. Böylece haberleşme tamamlanır. Fiberin üzerinde farklı ve gelişmiş bir teknoloji ile üretilen oldukça ince kablolar bulunur. Bu kablolar cam yüzeyde ışık taşınırken kırılmayacak, sinyal kaybı veya parazitlenme oluşmayacak şekilde tasarlanmıştır. Fiber optik kablolar saç teli kadar incedir, ancak dayanıklıdır. Bu ince yapılı kablolar sayesinde iletişim hızlı ve kesintisiz olarak gerçekleşir. Fiber Sonlandırma sisteminin elde edilebilmesi için Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu olarak bilinen parçalar gereklidir.
Fiber internet ağının sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığının denetlenmesi için Fiber Optik Kablo Test adı verilen işleme gerek duyulur. Test aşaması sayesinde fiber kablolama sisteminin sorunsuz çalıştığı kontrol edilir ve gereken noktalara müdahaleler yapılır. Bu aşamada OTDR adı verilen cihazlar kullanılır. Fiber Optik OTDR Test süreci sayesinde kablolama aşamasındaki kablo kayıpları ve bağlantı hataları tespit edilir. Ayrıca Fiber Kablo Ek noktalarının yeri de zahmetsizce bulunabilir.
Fiber Optik Sonlandırma hizmeti, saç telinden daha ince fiber kabloların son derece ileri teknolojik imkanlardan yararlanılarak birbirine eklenmesi ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Fiber Kablo Sonlandırma işlemi son zamanlarda teknolojinin de ilerlemesi ile Network Sistemlerinin temelini oluşturmaktadır.
Aydın’da Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
Siz de kesintisiz ve hızlı bir iletişim ağına sahip olmak istiyorsanız çağımızın gerisinde kalmamak için fiber optik kablo tesisatına sahip olmalısınız. Bu amaçla 2004 yılından beri yurt çapında fiber optik sonlandırma işlemini üstün hizmet anlayışı ile yapan Gazi Information Teknoloji’den destek alabilirsiniz. Firma olarak tüketicilere ücretsiz keşif hizmeti de veriyoruz. Ücretsiz keşif sayesinde kendi ihtiyacınıza en uygun olan fiber optik sonlandırmaya makul bir bütçe karşılığında sahip olabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın