Kısa bir süre içerisinde büyük miktarda mal ve can kaybına sebep olan yangın ciddiye alınması gereken bir felakettir. Yangına erken müdahale edilmesi meydana gelecek olan hasarın azalmasına katkı sağlar. Bu amaçla geliştirilen Yangın Alarm Sistemleri pek çok yerde kullanılır. Konutlar, apartmanlar, hastaneler, kampüsler, belediyeler ve en önemlisi Okul Yangın Alarm Sistemi günümüzde bulundurulması zorunlu güvenlik sistemleri standartları arasında yer almaktadır. Yaygın hızlı bir şekilde yayıldığı için alarm sayesinde başlangıç asamasındayken fark edilerek büyümeden söndürülebilir.
Yangının kaynağının tespit edilerek söndürülmesini sağlayan teknolojik teçhizata Yangın Alarm Sistemleri adı verilir. Yangın alarmı sayesinde sirenler öterek binadaki kişiler uyarılır ve bina kısa sürede tahliye edilir. Gelişen teknoloji sayesinde yangın alarm sistemlerinin itfaiye merkezleri ile irtibat halinde olması yangına kısa sürede müdahale edilmesine olanak tanır.
Yangın alarm seti kullanılacak olan binanın metre kare cinsinden büyüklüğü ve mimari özellikleri ile uyumlu olacak şekilde seçilmelidir.
Gelişen teknolojik olanaklar sayesinde Yangın Alarm Sistemleri pek çok Güvenlik Sistemi ile birlikte çalıştırılabilir. Bu Güvenlik Sistemlerinden birisi de acil anons sistemi olarak öne çıkar. Yangının başladığı dedektörler tarafından algılandığında yangın alarmı ile birlikte acil anons sistemi de otomatik olarak devreye girer. Acil anons sisteminin yaptığı otomatik sesli uyarı sayesinde yangın çevreye yayılmadan bina kısa sürede tahliye edilebilir. Bu şekilde Yangın Alarm Sistemleri çok yönlü olacak şekilde kullanılabilir.
Yangın Algılama Sistemleri yangın paneli, ısı dedektörü, duman dedektörü, alev dedektörü, ihbarı butonu, siren ve flaşörlerden oluşur. Temel olarak yangın algılama sistemleri iki ayrı prensipte çalışarak işlev gösterir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri: Bu tür yangın alarmları bölgelerden oluşan bir düzene sahiptir. Her bir yangın bölgesinde 20 adet algılama parçası yani dedektör bulunur. Her bir dedektör tek bir hat üzerinden ana merkeze bağlanır. Yangın panelinde ihbar butonları ve sirenlerin bağlandığı giriş, çıkışlar mevcuttur. Hangi dedektörden panel üzerine sinyal gönderilirse o bölgede yangının var olduğu kabul edilir. Bu doğrultuda söndürme çalışmaları başlatılır.
Analog Adresli Yangın Algılama Sistemleri: Konvansiyonel yangın sistemlerinden farklı olarak yangın algılayıcı unsurlar loop adı verilen çevrim halindeki bir döngüde toplanır. Tek bir loop hattında 128 adet dedektör ve ihbar butonu bulunabilir. Bu yönüyle konvansiyonel sistemden daha kapsamlıdır. Konvansiyonel yangın alarmında yangının olduğu bölge belirlenebilirken analog adresli yangın algılama sisteminde noktasal olarak hangi dedektörden yangın sinyali alındığı görülebilir.
Yangın Alarm Sistemleri Manisa ilinin her noktasına Gazi Information Teknoloji’nin uzman kadrosu tarafından güvenle ulaştırılmaktadır. Manisa’nın tüm ilçelerine yaygın servis ağımız ve tecrübeli teknik ekibimizle hizmet ulaştırmaktayız.
Manisa’da faaliyet gösterdiğimiz ilçeler ise şöyle:
Binanıza veya iş yerinize yangın alarm sistemi kurulmasını istiyorsanız Manisa Yangın Alarm Sistemleri denildiğinde alanında uzman kadrosu ile varlık gösteren Gazi Information Teknoloji’den güvenle yardım alabilirsiniz. Gazi Information Teknoloji’nin ekibinden ücretsiz olarak keşif talep edebilir ve veri tabanında müşteri kaydınızı oluşturabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın