Yangın büyük çaplı maddi zarara ve manevi kayba yol açabilen bir doğal afettir. Kısa sürede etrafı saran alevlere erken müdahale edilmesi büyük ölçüde hayat kurtarıcı bir aksiyon olarak kabul edilir. Bu sebeple de yangının tespit edilmesinde teknolojik cihazlardan sıkça yararlanılmaktadır. Yangının henüz başlangıç aşamasındayken etrafa yayılmadan fark edilmesi amacıyla geliştirilen Yangın Alarm Sistemleri günümüzde pek çok yaşam alanında kullanılır. Evler, villalar, apartmanlar, hastaneler, kampüsler, havalimanları, kamu binaları ve Okul Yangın Alarm Sistemi günümüzde yaygın bir biçimde güvenlik tedbiri olarak kullanılmaktadır.
Yangın Alarm Sistemleri adı verilen teknolojik cihazlar sayesinde açık veya kapalı alanlarda meydana gelen yangın henüz başlangıç aşamasındayken kısa sürede fark edilebilir. Dedektörler tarafından algılanan duman, alev ve ısı yüksekliğinin ardından sirenler ötmeye başlar. Böylelikle binada bulunan insanlar uyarılarak harekete geçirilir. Yangın Alarm Sistemleri sayesinde söndürme çalışmaları zaman kaybedilmeden başlatılabilir, maddi ve manevi hasarın artması engellenir.
Tüketicilerin yoğun talep gösterdiği Yangın Algılama Sistemleri çoğunlukla itfaiyeyle entegre edilerek kullanılmaktadır. Böylece olası bir yangın felaketinde itfaiye aranana kadar geçen zaman kaybının da önüne geçilmiş olur.
İtfaiyeyle kurulan otomatik iletişim kanalına ek olarak yangın alarm sistemlerinin farklı Elektronik Güvenlik Sistemleriyle birlikte kullanıldığı da sık sık görülür. Söz konusu sistemlerin başında acil anons ses sistemi gelmektedir. Yangın başladığında alarmla eş zamanlı olarak acil anons sistemi de devreye girer. Otomatik olarak ses kaydı binanın her yerinde duyulacak şekilde yayınlanır. Bu sayede yangının varlığından haberdar olan kişilerin binayı tahliye etmesi sağlanır.
Konvansiyonel Yangın Alarm Seti kapsamındaki yangın bölgeleri binanın ayrı katlarından ibarettir. Merdivenler ise binanın katlarından bağımsız olarak değerlendirilmektedir.
Konvansiyonel yangın alarm cihazlarında kontrol panelindeki bir yangın bölgesi 300 metrekarelik bir alanı kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. 300 metrekareyi aşan büyüklükler için farklı bir yangın alarm sistemi tercih edilmelidir.
İkaz lambaları ve dedektörlerin mesafesi 30 metreyi aşmamalıdır.
Sinop’ta Gazi Information Teknoloji Olarak Hizmet Verdiğimiz İlçeler Nelerdir?
Yangın Alarm Sistemleri Sinop ilinin her noktasına Gazi Information Teknoloji’nin uzman kadrosu tarafından güvenle ulaştırılmaktadır. Sinop’un tüm ilçelerine yaygın servis ağımız ve tecrübeli teknik ekibimizle hizmet ulaştırmaktayız.
Sinop’ta faaliyet gösterdiğimiz ilçeler ise şöyle:
Yangın alarm sistemi sayesinde kısa sürede korkunç boyutlarda can ve mal kaybına yol açabilen yangın felaketinden korunmak istiyorsanız Sinop Yangın Alarm Sistemleri diye düşünüldüğünde fark yaratan hizmetiyle öne çıkan Gazi Information Teknoloji’den güvenle yardım alabilirsiniz. 2004 yılından günümüze Türkiye’nin her yerinde faaliyette bulunan Gazi Information Teknoloji’nin teknik ekibinden ücretsiz olarak keşif talep edebilir ve veri tabanında da müşteri kaydınızı oluşturabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın