Yangın, önemli maddi ve manevi zararlara neden olabilecek doğal bir felakettir. Kısa sürede çevredeki alevlere erken müdahale etmek hayat kurtarıcı bir faaliyet olarak kabul edilir. Bu nedenle, teknolojik cihazlar genellikle yangınları tespit etmek için kullanılır. Henüz emekleme döneminde olan bir yangını daha yayılmadan tespit etmek için geliştirilen Yangın Alarm Sistemleri günümüzde pek çok yerleşim yerinde kullanılmaktadır. Günümüzde güvenlik önlemi olarak evler, villalar, apartmanlar, hastaneler, kampüsler, havaalanları, kamu binaları ve Okul Yangın Alarm Sistemi yaygın olarak kullanılmaktadır.
Yangın Alarm Sistemleri adı verilen teknolojik cihazlar sayesinde açık veya kapalı alanlarda meydana gelen bir yangın kısa sürede, henüz başlangıç aşamasında fark edilebilmektedir. Dedektörler duman, alev ve ısı algıladığında, sirenler ciyaklamaya başlar. Bu sayede binadaki insanlar uyarılır ve seferber edilir. Yangın Alarm Sistemleri sayesinde zaman kaybetmeden söndürme çalışmalarına başlamak ve maddi ve manevi zararların birikmesinin önüne geçmek mümkündür
Tüketicilerin büyük ilgisini çeken Yangın Algılama Sistemleri, en çok itfaiye departmanı ile entegre olarak kullanılmaktadır. Bu sayede olası bir yangın felaketi anında itfaiye çağırmadan vakit kaybetmekten kurtulursunuz.
İtfaiye teşkilatı ile kurulan otomatik haberleşme kanalının yanı sıra, Yangın Alarm Sistemlerinin çeşitli Elektronik Güvenlik Sistemleri ile birlikte kullanıldığı da sıklıkla görülmektedir. Bu sistemlerden ilki, acil durum mesajlarının seslendirilmesidir. Bir yangın çıktığında, acil durum bildirim sistemi alarmla aynı anda etkinleştirilir. Ses kaydı otomatik olarak yayınlanır ve binanın her yerinde duyulabilir. Bu sayede yangının farkında olan kişiler binayı tahliye ediyor. Sadece Şırnak Yangın Alarm Sistemleriyle sınırlı kalmayıp diğer ilimiz olan Denizli Yangın Alarm Sistemlerinde de hizmet vermekteyiz.
Bildiğiniz gibi Yangın Algılama Sistemleri; kontrol paneli, ısı, duman ve alev dedektörleri, yangın alarm butonları, sirenler ve flaşörlerden oluşur. Yangın Algılama Sistemleri temelde ikiye ayrılır ve şu şekilde açıklanır:
Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri: Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri oluşturan cihazlarda 20 adet dedektörden oluşan yangın bölgeleri bulunmaktadır. Binanın her katı, kontrol panelinde ayrı bir yangın bölgesi olarak temsil edilmektedir. 20 adet dedektör tek bir hatta dizilmiş ve kontrol paneline yerleştirilmiştir. Kontrol paneline bu dedektörlerden yangın sinyali gönderiliyorsa yangının bölgede çıktığı ve yangınla mücadele çalışmalarının burada yoğunlaştığı anlaşılmalıdır.
Analog Adresli Yangın Algılama Sistemleri: Bu tür yangın alarm sistemleri, dedektör sayısı ve konumları açısından Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemlerinden farklılık gösterir. Bu yangın alarm sistemi, tek devrede 128 adede kadar dedektöre sahip olabilir. Bu, Analog Adresli Sistemleri geleneksel sistemlerden daha çok yönlü olduğu anlamına gelir. Konvansiyonel Yangın Alarm Sisteminde yangın bölgesel olarak tespit edilirken analog adresli sistemlerde nokta lokasyon bilgisi alınabilmektedir. Bu sayede yangınla mücadele faaliyetleri için zaman kaybı olmaz.
Yangın Alarm Sistemleri Şırnak ilinin her noktasına Gazi Information Teknoloji’nin uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından güvenle ulaştırılmaktadır. Yaygın servis ağımız ve deneyimli teknik ekibimiz sayesinde tüm Şırnak ilçelerinde hizmet vermekteyiz.
Şırnak’ta faaliyet gösterdiğimiz ilçeler ise şöyle:
Şırnak Yangın Alarm Sistemlerini düşündüğünüzde üstün hizmetiyle öne çıkan Gazi Information Teknoloji’nin Yangın Alarm Sistemi ile insana ve mala büyük zarar verebilecek bir yangın felaketinden korunmak istiyorsanız güvenli bir şekilde yardım alabilirsiniz. 2004 yılından günümüze Türkiye'nin her yerinde faaliyet gösteren, Gazi Information Teknoloji’nin teknik ekibi ve müşteri veri tabanından ücretsiz olarak talepte bulunabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın