Fiber Optik Sistemler kullanıcıya sunduğu süratli ve kesintisiz internet sayesinde hem bireysel hem de kurumsal meskenlerde yaygın bir biçimde yararlanılan teknolojik bir alt yapı olarak bilinir. İlk olarak 1920’li yıllarda kullanılmıştır. Ancak maliyetinin yüksek olması yüzünden toplumun geneline yayılması 2000’li yılları bulmuştur. İlk önce sadece tıp merkezlerinde kullanılmıştır. Ancak 2000’li yıllar ile birlikte hane halkının kullanımına da sunulan fiber optik internet sayesinde iletişim kesintisiz, süratli ve parazitsiz bir hale bürünmüştür. Fiber ışıktan kaynaklanan enerjiyle kullanılan bir iletişim yöntemi olarak adlandırılabilir. Büyük boyutlu verinin bile kısa süre içerisinde aktarılmasını mümkün kılan Fiber Optik Sonlandırma işleminde saç teli kalınlığında ve camdan tasarlanan fiber optik kablo demetleri kullanılır. Bu yapı üzerine kurulan tesisat sayesinde son derece gelişmiş bir iletişim ağı oluşturularak geniş bant aralığında veri aktarılması mümkün hale gelir. Fiber internet altyapısının devamlı olması için Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemine başvurulması gerekir. Bu yöntemden yararlanılarak fiber optik kablo tesisatındaki aksayan bölümler ana yapıya zarar verilmeden kolayca onarılır.
Süratli, kesintisiz, parazitsiz ve uzun ömürlü bir iletişim ağına sahip olmak için Fiber Optik Sistemlere ihtiyaç duyulur. 4.5 G teknolojisine geçiş yapılmasıyla birlikte fiber internet ile bireysel ve kurumsal alanlarlarda sıkça karşılaşmak mümkündür.
Fiber tabiri iletişimde ışığın belirlenen hedefe ulaştırılması anlamını taşır. Kurulan fiber optik kablo tesisatıyla ışığın yani veri aktarımı kesintisiz, kaliteli ve hızlı bir biçimde gerçekleşir. Bu da iletişim çağının toplum geneline yayılması demektir. Saç teli kadar ince olan cam fiber kablolar ile yüklü miktardaki veri bile hedefe kolayca gönderilir. Fiber Optik Kablo demetlerindeki mod olarak isimlendirilen parçalar ile dengeli ve düzenli bir şekilde veri aktarımı yerine getirilir. Mod sayısı ışığın dalga boyu ve fiber kablonun çapına göre değişir. Fiber Optik Kablolar oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü, koparılması çok zordur. Bu teknoloji sayesinde kişiler interneti aynı anda video izlemek, mail göndermek ve telefon görüşmesi yapmak amacıyla kullanma imkanına sahip olur.
Fiber Sonlandırma sayesinde tüketiciler iletişim çağını yakalayabilir. Bu da hızlı, kaliteli ve geniş bant aralığında veri aktarımına ulaşmak anlamına gelir. Fiber Sonlandırmanın yerine getirilmesi için Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu olarak sınıflandırılan parçaların kullanılması gerekir. Mekanik sonlandırma ile fusion splice sonlandırma olarak iki değişik fiber sonlandırma yöntemi bulunur. Sonlandırma sürcesinin sonunda yapılan işlemin sağlam ve sürdürülebilir olduğunun kontrol edilmesi amacıyla Fiber Optik Kablo Test süreci başlatılır. Test aşamasında da OTDR cihazları kullanılarak tesisatın hasarlı kısımları bulunur. Fiber Optik OTDR Test işlemiyle birlikte alt yapıdaki kablo kayıpları yok edilir. Buna ilaveten genel bağlantı sorunları ve diğer alt yapılarla etkileşim görülen noktalar da tespit edilerek Fiber Kablo Ek noktalarının konumları kolayca bulunur.
Fiber Kablo Sonlandırma, son teknolojik gelişmelerde Network Sistemlerinin bel kemiğidir.
Amasya’da Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
İletişim çağını yakalamak ve hızlı bir internet altyapısına sahip olmak istiyorsanız mutlaka siz de Fiber Sonlandırıcı hizmeti almalısınız. Bunun için 2004 yılından beri Türkiye’nin her köşesine elektronik güvenlik sistemleri hizmetini rakipsiz bir başarıyla tüketicilere sunan firmamız Gazi Information Teknoloji’den destek alabilirsiniz. Sektördeki tecrübeli kadrosuyla Gazi Information Teknoloji’nin tüketicilere sunduğu ücretsiz keşif hizmetini talep ederek bütçenize en uygun Fiber Sonlandırma işlemini siz de güvenle yaptırabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın