Daha hızlı ve daha yüksek kapasiteli bir iletişim ağı kurmak için üst düzey iletişim protokolleri gereklidir. Fiber Optik Sistemler bu amaca hizmet etmek için icat edilmiştir. Fiber Optik Sonlandırma olarak sınıflandırılan bu teknoloji sayesinde bireyler yüksek hız ve bant genişliğinde veri aktarımı elde etmektedir. Bu sayede iletişim sürecinde uzun mesafelerin veri aktarımı üzerindeki olumsuz etkileri ortadan kaldırılır. Ayrıca elektromanyetik girişim ve benzeri sorunlar da ortadan kalkar. Hızlı, pratik ve sorunsuz bir iletişim ağı kurmak için Fiber Optik Kablo Sonlandırma teknolojisi kullanılmalıdır. Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemi ile fiber kabloların bakımı kolaylıkla ortadan kaldırılır.
Geçmişte kullanılan geleneksel iletişim ağının yerini 4.5 G teknolojisi almıştır. Bu teknoloji sayesinde iletişim hızlıdır ve aktarılan verilerin boyutu katlanarak artmıştır. 4.5 G teknolojisi ile günlük hayatın bir parçası haline gelen genişbant kullanımı sayesinde iletişim trafiği büyük ölçüde yoğunlaşmıştır. Söz konusu yoğunluğun iletişim sorunlarına yol açmaması için fiber internet gereklidir.
Yaygın olarak kullanılan Fiber ışık kaynağından alınan sinyallerin hedefe iletilmesi anlamına gelir. Veriler cam bir yüzeye ışık sinyali ile düzenlenip dönüştürülerek iletilir. Sonuç olarak iletişim süreci tamamlanır. Fiber üzerinde farklı bir teknoloji ile tasarlanmış ince boyutlu, saç büyüklüğünde kablolar bulunmaktadır. Cam yüzey söz konusu kablolar ile ışık taşırken kırılmaz, parazit veya sinyal kaybı olmaz. Eşsiz tasarımı ile iletişim hızlı ve kesintisiz devam ediyor. Fiber Sonlandırma Sisteminin kurulumunda, Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu adı verilen elemanlara ihtiyaç vardır.
Fiber Optik Kablo Test işlemi sayesinde fiber kablolamanın düzgün ve kırılmadan yapıldığı kontrol edilir. Gerekirse kuruluma müdahale edilir. OTDR denilen cihazlar test aşamasında kullanılmak üzere icat edilmiştir. Fiber Optik OTDR Test işlemi sayesinde, Fiber Optik Kablolar döşenirken meydana gelen kablo kayıpları önlenir ve genel kuruluma zarar vermeden kablolamadaki bağlantı problemleri ve Fiber Kablo Ek yerlerinin yeri belirlenir.
Mekanik Sonlandırma (Epoxy Sonlandırma): Fiber kablo uçlarını hizalamak için mekanik aletler kullanılır. Fiber Sonlandırıcı olarak kılcal borular ve oluk tabanlı cihazlar kullanılmaktadır. Sonlandırma için kullanılan kılcal borular de cam veya seramik malzemeden tercih edilmektedir. Kılcal boruların çapı, fiber boruların çapından biraz daha büyüktür.
Fusion Splice Sonlandırma: Mekanik sonlandırmadan daha etkili bir sonlandırma türüdür. Bu yöntemde iki elyafın birbirine yapıştırılması yüksek sıcaklık ve basınç altında elde edilen lehim sayesinde gerçekleşir. Elyaf uçlarının eritilerek birleştirilmesi için mikroflam, karbon dioksit lazer veya elektrik arkından uygun olanı tercih edilir. Fusion Splice Sonlandırma yöntemi ile elde edilen fiber kablolama kurulumu daha dayanıklı ve dayanıklıdır. Ayrıca iletişimde daha az hız ve veri kaybı olur.
Son zamanlarda teknolojinin ilerlemesi ile birlikte Fiber Kablo Sonlandırma işlemi Network Sistemlerinin temelini oluşturmaktadır.
Bursa’da Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
İletişim çağının gerisinde kalmamak için Fiber İnternet Teknolojisine de sahip olmalısınız. Bu amaçla 2004 yılından bu yana ülke genelinde Fiber Optik Sonlandırma sürecini başarıyla tamamlayan Gazi Information Teknoloji'den destek alabilirsiniz. Firma olarak tüketicilere ücretsiz keşif hizmeti de veriyoruz. Ücretsiz keşif yaparak kendinize En Uygun Fiber Optik Sonlandırmaya sahip olabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın