İletişim çağı olarak adlandırılan bu dönemde teknolojik imkanların gelişmesiyle iletişim protokollerinin de değiştiği görülmektedir. Daha hızlı, kesintisiz bir iletişim ağına sahip olmak için fiber optik sistemler geliştirilmiştir. Fiber Optik Sistemler adı verilen bu teknoloji ile kullanıcılar, yüksek hızda ve yüksek bant genişliğinde veri iletme imkanına sahip oluyor. Fiber Optik Sonlandırma nedeniyle, daha önce ana sorun olarak bilinen uzun mesafe artık veri aktarımından önce bir sorun olmaktan çıkıyor. Optik fiber teknolojisi kullanılarak elektromanyetik etkileşim sorunu çözüldü. Kullanıcı dostu ve hızlı bir iletişim ağı oluşturmak için, Fiber Optik Kablo Sonlandırma teknolojisinin önemli bir parçası haline geldi. Fiber optik kabloların önemli haberleşme altyapısı olan doğru çalışması da önemlidir. Bu arka plan altında geliştirilen Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemini kullanarak, optik kabloların kurulumundaki problemleri, hataları ve kusurlu yerleri kısa sürede kolayca tespit etmek ve gerekli müdahaleleri gerçekleştirmek mümkündür.
4.5 G teknolojisinin kullanıldığı alanlardaki hızlı artış nedeniyle, geleneksel veri akışı yöntemlerinden vazgeçilmelidir. Daha hızlı veri akışları ve iletilen verilerin boyutundaki artış nedeniyle geniş bant kullanımı yaygınlaşmıştır. Geniş bant aralığında, veri iletişim trafiği tereddüt etmeden hızlı bir şekilde gerçekleşir. İletişim ağının düzgün çalışması için fiber optik internetin yaygınlaşması gerekir.
Bu, fiber optik ışık kaynağından alınan sinyalin hedefe gönderildiği anlamına gelir. Işık sinyali ile birlikte düzenlenip dönüştürülerek veriler cam yüzeyden iletilecektir. Bu şekilde iletişim tamamlanmış olur. Farklı ileri teknolojilerle üretilmiş optik fiberlerin üzerinde çok ince kablolar bulunmaktadır. Bu kablolar, cam yüzeye ışık yüklendiğinde kırılmayacak, sinyal kaybına uğramayacak veya parazit olmayacak şekilde tasarlanmıştır. Fiber optik kablolar saç kadar ince ancak güçlü ve dayanıklıdır. Bu ince kablolar ile iletişim kesintiye uğramadan hızla ilerleyebilir. Fiber optik terminal sistemi elde etmek için Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu adı verilen parçalar gereklidir.
Fiber optik İnternet ağının normal çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için Fiber Optik Kablo Test adı verilen bir işlem gereklidir. Test aşaması boyunca fiber optik kablolama sisteminin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir ve gerekirse müdahale edebilirsiniz. Bu aşamada OTDR adı verilen ekipmanlar kullanılır. Fiber Optik OTDR Test süreci sayesinde, kablolama aşamasında kablo kaybı ve bağlantı hataları tespit edilebilir. Ek olarak, Fiber Kablo Ek bağlantı noktasının yerini kolayca bulabilirsiniz.
Fiber Optik Sonlandırma hizmeti, saç demetinden daha ince olan optik kabloların son derece gelişmiş teknolojik olanaklar kullanılarak bağlanmasıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Fiber Kablo Sonlandırma işlemi, ağ sisteminin temelini oluşturmaktadır.
Hatay’da Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
Kesintisiz hızlı iletişim ağı kurmak istiyorsanız çağımızın gerisinde kalmamak için optik kablolar kurmalısınız. Bunun için 2004 yılından beri ülke çapında fiber sonlandırma yapan Gazi Information Teknoloji’den firmasından destek alabilir, kaliteli hizmetleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Şirket olarak tüketicilere ücretsiz keşif hizmetleri de veriyoruz. Ücretsiz keşif yoluyla, ihtiyaçlarınıza en uygun fiber sonlandırmayı makul bir bütçe ile elde edebilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın