Fiber Optik Sistemler günümüzde hem bireysel hem de kurumsal meskenlerde en çok tercih edilen teknolojik alt yapı olmasıyla bilinir. İlk olarak 1920’li yıllarda keşfedilen ancak yüksek maliyet sebebiyle yaygınlaşamayan bu teknoloji günümüzde pek çok bireysel ve kurumsal yaşam alanındaki öncelikli tercih olmasıyla bilinir. Önceleri yalnızca tıp sektöründe yararlanılan ve 2000’li yılların gelmesi ile beraber fiber optik internet sayesinde iletişim kesintisiz, süratli ve parazitsiz bir şekilde kurulduğu görülür. Fiber ışıktan alınan enerjiyle işlev gösteren bir iletişim yöntemi olarak tabir edilir. Yüklü miktarda verinin bile kısa süre içerisinde iletilmesini sağlayan Fiber Optik Sonlandırma işleminde saç teli kalınlığında ve camdan imal edilen fiber optik kablo demetlerinden oluşan bir tesisat bulunur. Bu gelişmiş iletişim ağı ile geniş bant aralığında veri aktarmak mümkün hale gelir. Kurulumu yapılan fiber internet tesisatının sürdürülebilir olması ve bakımının yapılabilmesi için Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemine ihtiyaç duyulur. Bu yöntemle fiber optik kablolamadaki hasarlı kısımlar ana tesisata zarar verilmeden kolayca onarılır.
Yüksek hızda, kesintisiz ve sürdürülebilir bir iletişim ağına sahip olmak için fiber optik sistemlere ihtiyaç duyulur. 4.5 G teknolojisinin bir gereği olarak yaygın biçimde fiber internetin kullanıldığını görmek mümkündür.
Fiber kelimesi iletişim sürecinin tamamlanması için ışığın belirlenen hedefe ulaştırılması manasını taşır. Işığın yani veri aktarımının kesintisiz, kaliteli ve hızlı bir biçimde gerçekleşmesi için fiber optik kablo tesisatına ihtiyaç duyulur. Boyutu ne kadar büyük olursa olsun yüksek miktarlı veri saç teli inceliğindeki cam fiber kablolar ile hedefe kolayca gönderilir. Fiber optik kablo demetlerindeki mod adı verilen parçalar ile daha dengeli bir şekilde veri aktarımı gerçekleştirilir. Işığın dalga boyu ve fiber kablonun çapına göre ihtiyaç duyulan mod sayısı artıp azalabilir. Fiber optik kablolar kasten zarar verilmedikçe kopmaz. Uzun ömürlü ve dayanıklı bir tasarıma sahiptir. İnternet üzerinden aynı anda video izlenmesini, mail gönderilmesini ve telefon görüşmesini mümkün kılacak kadar geniş kapasitelidir.
Fiber Sonlandırma ile günümüzün iletişim çağının gerekleri olan hızlı, kaliteli ve geniş bant aralığında veri aktarımı mümkün hale gelir. Fiber sonlandırmanın yapılabilmesi için Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu olarak tabir edilen parçalara ihtiyaç duyulur. Mekanik sonlandırma ile fusion splice sonlandırma olmak üzere iki farklı fiber sonlandırma yöntemi mevcuttur. Sonlandırma yapıldıktan sonra işlemin sağlam ve sürdürülebilir olduğunun denetlenmesi için Fiber Optik Kablo Test süreci başlatılır. Test aşamasında OTDR denilen cihazlardan yardım alınarak tesisatın hasarlı kısımları bulunur. Fiber Optik OTDR Test işlemi sonucunda tesisattaki kablo kayıpları yok edilir. Ayrıca genel bağlantı sorunları, diğer tesisatlarla etkileşim kaynakları tespit edilerek Fiber Kablo Ek noktalarının konumları kolayca bulunur.
Fiber Kablo Sonlandırma işlemi son zamanda teknolojinin de ilerlemesi ile Network Sistemleri’nin temelini oluşturmaktadır.
Kastamonu’da Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
İletişim çağını yakalamak ve hızlı internetin avantajlarından yararlanmak istiyorsanız siz de Fiber Sonlandırıcı hizmeti almalısınız. Bu amaçla 2004 yılından beri tüm yurt genelinde elektronik güvenlik sistemleri hizmetini üstün başarıyla tüketicilere sunan firmamız Gazi Information Teknoloji’den destek alabilirsiniz. Sektördeki tecrübeli kadrosuyla Gazi Information Teknoloji’nin tüketicilere sunduğu ücretsiz keşif hizmetini talep ederek bütçenize en uygun Fiber Sonlandırma işlemini siz de güvenle yaptırabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın