Daha hızlı ve daha büyük kapasiteli bir iletişim ağı kurmak için üst düzey iletişim protokollerine ihtiyaç vardır. Fiber Optik Sistemler bu amaca ulaşmak için icat edildi. Fiber Optik Sonlandırma olarak sınıflandırılan bu teknoloji sayesinde bireyler yüksek hızda ve geniş bant veri iletimi sağlayabilmektedir. Bu sayede uzun mesafenin haberleşme sürecindeki veri aktarımına olumsuz etkisi ortadan kalkar. Ayrıca elektromanyetik girişim ve benzeri sorunlar ortadan kalkar. Hızlı, pratik ve sorunsuz bir iletişim ağı kurmak için Fiber Optik Kablo Sonlandırma teknolojisini kullanmalıdır. Fiber Optik OTDR Ölçüm yönteminin kullanılması, fiber optik kablonun bakım sorununu kolayca çözebilir.
Geçmişte kullanılan geleneksel iletişim ağının yerini 4.5G teknolojisi almıştır. Bu teknoloji sayesinde iletişim hızı çok hızlıdır ve iletilen verilerin boyutu katlanarak artar. 4.5G teknolojisinin kullanımı günlük hayatın bir parçası haline geldiğinden, geniş bant kullanımı iletişim trafiğini büyük ölçüde artırdı. Yoğunluğun iletişim sorunlarına neden olmasını önlemek için Fiber Optik İnternet gereklidir.
Bu, yaygın olarak kullanılan fiber optik ışık kaynağından alınan sinyalin hedefe iletildiği anlamına gelir. Düzenleme ve dönüştürme için optik sinyaller kullanılarak veriler cam yüzey üzerinde iletilebilir. Sonuç olarak iletişim süreci tamamlanmış olur. Fiber Optik üzerinde farklı teknolojilerle tasarlanmış ince ve saç boyutunda kablolar bulunmaktadır. Cam yüzey kablodan ışık geçirdiğinde kırılmaz ve parazite veya sinyal kaybına neden olmaz. Eşsiz tasarımı ile iletişim hızlı ve sorunsuz bir şekilde devam edebilir. Bir Fiber Sonlandırma Sistemi kurarken, Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu gereklidir.
Fiber Optik Kablo Test süreci sayesinde, fiber optik kabloların doğru olup olmadığını ve bozuk olmadığını kontrol edebilirsiniz. Gerekirse kurabilirsiniz. Test aşamasında kullanılmak üzere OTDR adlı bir cihaz icat edildi. Fiber Optik OTDR Test işlemi sayesinde optik kabloyu döşerken kablo kaybını önleyebilir ve genel kuruluma zarar vermeden kablonun bağlantı problemini ve Fiber Kablo Ek bağlantı noktasının yerini belirleyebilir.
Mekanik Sonlandırma (Epoxy Sonlandırma): Fiber Optik Kabloların uçlarını hizalamak için mekanik aletler kullanılır. Kılcal boru ve oluklara dayalı cihazlar, Fiber Sonlandırıcı olarak kullanılır. Sonlandırma için kullanılan kapiler ayrıca tercihen cam veya seramik malzemedir. Kılcalın çapı, fiber borunun çapından biraz daha büyüktür.
Fusion Splice Sonlandırma: Mekanik sonlandırmadan daha etkili bir sonlandırma türü. Bu yöntemde yüksek sıcaklık ve yüksek basınç altında elde edilen lehim sayesinde iki elyaf birbirine bağlanır. Elyaf ucunu eritmek için tercihen bir mikro alev, karbondioksit lazer veya elektrik arkı kullanılır Fusion Splice Sonlandırma yöntemi ile elde edilen fiber optik kablolama kurulumu daha dayanıklıdır. Ayrıca iletişim hızı ve veri kaybı daha azdır.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Fiber Kablo Sonlandırma işlemi, Network Sistemlerinin temelini oluşturmaktadır.
Kilis’te Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
İletişim çağının gerisinde kalmamak için Fiber İnternet Teknolojisine de sahip olmalısınız. Bunun için 2004 yılından bu yana ülke çapında Fiber Sonlandırma sürecini başarıyla tamamlayan Gazi Information Teknoloji’den destek alabilirsiniz. Şirket olarak tüketicilere ücretsiz keşif hizmetleri de veriyoruz. Ücretsiz keşif sayesinde, kendiniz için en ideal fiber optik terminali bulabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın