Fiber Optik Sistemler, insanların iletişim çağına ayak uydurmasını sağlar. İlk olarak 1920 yılında keşfedilen ancak yüksek maliyet nedeniyle yaygın bir kullanım ağına sahip olmayan Fiber Optik Sistemler artık hayatın hemen her alanında karşılaşmak mümkün. Yaygın kullanımında medikal sektörün öncülüğünü yaptığı fiber optik internet teknolojisi, konutlardan iş merkezlerine kadar birçok yerde tercih edilmektedir. Bu teknoloji ile iletişim hızlı, parazitsiz ve kesintisiz bir şekle bürünüyor. Fiber optik kurulumdan yararlanmak için Fiber Optik Sonlandırma gereklidir. Kıl inceliğindeki cam kablolar sayesinde ışığın iletilmesi sonucunda iletişim ağının elde edildiği fiber internet için Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemi kullanılmalıdır. Bu ölçüm ile fiber optik tesisatta kusur gösteren parçalar genel kuruluma zarar vermeden tespit edilir ve onarım çalışmalarına başlanır. Günümüzde büyük miktardaki verinin en verimli şekilde transferini sağlayan Fiber Optik Sistemlere birçok yerleşim alanında rastlamak mümkündür.
İletişim çağının gerisinde kalmamak için yüksek hızlı, kesintisiz ve parazitsiz bir iletişim ağına sahip olmak gerekiyor. Bu, fiber optik kurulumlarla yapılır. Fiber Optik Kablolama sayesinde 4,5 G teknolojisini kullanmak mümkündür.
Teknolojiye adını veren fiber ışık kullanımı, iki hedef arasında iletişimin sağlandığı anlamına geliyor. Veri aktarımının ışık yoluyla gerçekleştiği Fiber Optik Teknolojide, iletişim hızlı, parazitsiz ve kesintisiz gerçekleşir. Büyük veri dosyaları bile herhangi bir aksaklık olmadan fiber internet ağı üzerinden ana hedefe gönderilir. Fiber optik tesisat, kıl kadar ince camdan yapılmış fiber optik kablo demetlerinden oluşur.
Mod adı verilen özel parçalar ile Fiber Optik Kablo demetleri verilerin daha dengeli bir şekilde aktarılması sağlanmaktadır. Mod numarası, iletilen ışığın dalga boyuna ve Fiber Optik Kablonun çapına göre artar veya azalır. Fiber optik tesisatın uzun ömrü, sürdürülebilirliği ve aşırı direnci nedeniyle yıllarca kullanıma uygun olduğu bilinmektedir.
Fiber Sonlandırma ile hızlı, kesintisiz, kaliteli ve geniş bant veri paylaşımına sahip olabilirsiniz. Fiber sonlandırma gerçekleştirmek için, Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu gereklidir. Fiber Optik Sonlandırma iki farklı yöntemle yapılır. Bu yöntemler mekanik sonlandırma ve füzyon ekleme sonlandırma olarak sıralanabilir. Sonlandırma sürecinden sonra talebin sağlamlığı test edilmelidir. Bunun için Fiber Optik Kablo Test işlemi uygulanmaktadır. Bu aşamada OTDR adı verilen özel cihazlardan destek alınır. Bu sayede genel fiber tesisatına zarar vermeden sorun yaratan parçalar bulunur. Fiber Optik OTDR Test aşaması tamamlandıktan sonra kablo kayıplarının görüldüğü kısımlar bulunarak Fiber Kablo Ek noktalarının yerlerine ulaşılır.
Fiber Optik Sonlandırma, fiber geçişini ve ışık dalgası sinyal dağılımını sağlamak için önemli bir işleme sahiptir. Fiberin doğru şekilde sonlandırılması için kullanım sırasında fiberin lekelenmesini veya hasar görmesini önleyerek aşırı ışık kaybını önleyerek ağın sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlar.
Kocaeli’de hizmet vermiş olduğumuz ilçeler:
Evinize veya iş yerinize fiber optik tesisatların kurulumu için Elektronik Güvenlik Sistemleri konusunda uzman olan Gazi Information Teknoloji firmamızdan destek alarak En İyi Fiber Optik Sonlandırma hizmetini alabilirsiniz. Keşif sonucunda konutunuzda En Kaliteli ve En Uygun Fiyatlı Fiber Sonlandırma işlemine sahip olabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın