İletişim çağının koşullarına ayak uydurmanın bir gereği olan Fiber Optik Sistemler ilk olarak 1920 yılından beri kullanılmaktadır. İlk keşfedildiği dönemde yüksek maliyetlere bağlı olarak çok tercih edilmeyen bu teknoloji 2000’li yıllardan itibaren tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Bu iletişim teknolojisi ışıktan elde edilen enerjiye dayanır. Işık kaynağından gelen ışık cam ortamdan yararlanılarak iletilmek istenen hedefe gönderilir. Fiber Optik Sonlandırma işleminde kalınlığı saç teli kadar olan, uzun ve ince cam fiber optik kablo demetleri kullanılır. Fiber Optik Kablo Sonlandırma sayesinde yüksek hızda, geniş bant aralığında, kesintisiz bir şekilde iletişim kurmak mümkün hale gelir. Öncelikle tıpta kullanılan ve daha sonrasında hane halkının kullanımına kadar açılan fiber teknolojisinin bakım ve onarımı ile sürdürülebilirliği oldukça kolaydır. Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemiyle beraber fiber kabloların bakımı kolayca yapılır, hasarlı bölgeler ana tesisata hasar verilmeden tespit edilerek iletişimin kesintisizliği sürdürülür.
Günümüzde ışığın iletilmesi amacıyla kullanılan fiber optik sistemler yüksek hızlı ve kaliteli bir iletişim anlamını taşır. Ulaşılan 4.5 G teknolojisi ile beraber veri aktarımı daha hızlı ve zahmetsiz bir boyuta geçmiştir. Bu da fiber optik sistemlere duyulan ihtiyacın artmasına sebep olmuştur.
Fiber ışığın istenilen hedefe ulaştırılması manasına gelir. Işığın bir noktadan diğerine iletilmesi için de fiber optik sistemlere ihtiyaç duyulur. Fiber optik sayesinde yüklü miktardaki bilgi ışık hızında fiber kablo üzerinden kolayca iletilebilir. Fiber optik tesisatı oldukça kuvvetlidir. Kullanıcılar aynı anda interneti kullanabilir, telefon görüşmesi yapabilir veya televizyon izleyebilir. Söz konusu işlemlerin her biri kesintisiz, süratli ve parazitsiz gerçekleşir.
Fiber optik kabloların bünyesinde ışığın dengeli bir şekilde iletilmesi için mod adı verilen unsurlar bulunur. Mod sayısı fiber optik kablonun genişliğine ve ışığın dalga boyuna göre çeşitlenebilir. Tek modlu ve çoklu mod fiberler yaygın olarak kullanılır.
Konforlu bir iletişim ağına sahip olabilmek için geliştirilen Fiber Sonlandırma işleminde Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu adı verilen unsurlara gerek duyulur. Bilindiği üzere mekanik sonlandırma ve Fusion splice sonlandırma olmak üzere iki çeşit sonlandırma işlemi bulunur. Sonlandırma kapsamında gerekli tesisat kurulumu yapıldıktan sonra da sistemin sağlamlığının ölçülmesi gerekir. Bu amaçla da Fiber Optik Kablo Test süreci başlatılır. Test sayesinde sınanan tesisattaki sorunlu bölgeler tespit edilir. Bu amaçla da OTDR adı verilen cihazlardan yararlanılır. Fiber Optik OTDR Test işlemi ile fiber optik kablolardaki kablo kayıpları engellenir. Ayrıca genel bağlantı aksaklıkları ve Fiber Kablo Ek noktalarının yerlerinin de tespiti tamamlanır.
Fiber Kablo Sonlandırma işlemi son dönemde teknolojinin de ilerlemesi ile Network Sistemlerinin temelini oluşturmaktadır.
Kütahya’da Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
İletişim çağına ayak uydurarak en iyi ve en kaliteli Fiber Sonlandırıcı hizmetine sahip olmak istiyorsanız Gazi Information Teknoloji sizin için en güvenilir adrestir. Fiber teknolojisinde sahip olduğu uzman kadrosu, kesintisiz hizmet veren teknik destek ve kurulum ekibiyle firmamızdan ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz. Bütçeniz için en uygun Fiber Sonlandırma işlemini en kaliteli ekipman ve üstün hizmet anlayışıyla çalışan firmamızdan temin edebilirsiniz.https://gazitek.com.tr/fiber-optik-otdr-olcum
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın