Daha hızlı ve verimli bir iletişim ağı elde etmek ve iletişim çağının gereksinimlerini karşılamak için geliştirilen üst düzey iletişim protokollerine Fiber Optik Sistemler denir. Fiber Optik Sonlandırma adı verilen bu iletişim teknolojisi sayesinde çok kısa sürede veri aktarımı gerçekleştirilir, parazitsiz ve kesintisiz bir iletişim kurulur. Geniş bant veri aktarımına olanak sağlayan Fiber Optik Kablo Sonlandırma teknolojisi, hızlı, kullanıcı dostu ve sorunsuz özellikleri sayesinde her geçen gün daha fazla kullanılmaktadır. Bu sistem sayesinde uzun mesafeler ve iletişimde yüklü dosyalar nedeniyle oluşan sorunlar ortadan kaldırılır. Fiber optik kabloların bakımının yapıldığı ve hataların Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemi kullanılarak giderildiği yeni nesil iletişim teknolojisi ile tüketiciler kapsamlı avantajlardan yararlanabilir.
Şu ana kadar kullanılan iletişim yöntemleri, kaydedilen teknik gelişmeler sonucunda yerini 4,5 G teknolojisine bıraktı. 4.5 G ile iletişim ve veri aktarımı sorunsuz, pratik ve hızlı hale geldi. Fiber optik internet kullanımı, iletişim hatlarındaki yoğunluk, girişim ve kesinti ile ilgili sorunları da ortadan kaldırır.
Bu, fiber optik ışık kaynağından gelen sinyallerin istenen noktaya iletildiği anlamına gelir. İletilen veriler, cam yüzey üzerinde bir ışık sinyali ile işlenir. Bu dönüşüm sayesinde transfer olmaya hazır hale geliyor. Saç teli genişliğinde ince kablolardan oluşur. Bu kablolar çok dayanıklı ve dayanıklıdır. Cam yüzeyde veri aktarımı yapılırken ışık fiber optik kablolar aracılığıyla iletilir. Veri aktarımı sürecinde, çeşitli elektromanyetik alanlarla etkileşim ve etkileşim gibi olaylar meydana gelmez. Fiber optik kablolarda sinyal kaybı görülmez. Fiber Sonlandırma kurmak için Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu adı verilen parçalar kullanılır.
Fiber Optik Kablo Test süreci ile fiber optik kablolama doğru şekilde yönlendirilir. Test aşamasında kullanılmak üzere OTDR adı verilen özel cihazlar geliştirilmiştir. Fiber Optik OTDR Test işlemi sayesinde fiber optik kablolarda meydana gelen kayıplar önlenir, bağlantı sorunları ve Fiber Kablo Ek bağlantı noktalarının konumları tesisata zarar vermeden kısa sürede tespit edilir.
Mekanik Sonlandırma (Epoxy Sonlandırma): Mekanik sonlandırma kullanılarak fiber optik kabloların uçlarının hizalanması sağlanır. Bu işlem için gerekli kılcal borulara ve oluklara sahip cihazlar, Fiber Sonlandırıcı görevi görür. Bu kılcal damarlar cam veya seramikten yapılmıştır. Ayrıca fiberglas boruların yaşından daha büyüktür.
Fusion Splice Sonlandırma: Mekanik bitirmeden daha etkilidir. Yüksek basınç ve lehimleme kullanılarak iki Fiber Optik Kablo birbirine bağlanır. Bu işlem sırasında mikro alev, karbondioksit lazer veya elektrik arkından en uygun olanı seçilir. Yapıştırma yöntemi mekanik sonlandırmaya göre daha dayanıklı ve dayanıklıdır. Üstelik bu yöntemle fiber sonlandırma ile elde edilen iletişim ağı hızlı ve daha az veri kaybına dönüşür.
Fiber Optik Sonlandırma, son derece gelişmiş teknolojik yetenekler kullanarak saç tellerinizden daha ince Fiber Optik Kablolar ekleme işlemidir.
Malatya’da hizmet vermiş olduğumuz ilçeler:
İletişim çağında gerekli olan Fiber Optik Teknolojisini kullanabilirsiniz. Türkiye 2004 yılından bu yana Gazi Information Teknoloji‘den destek almaktadır. Bir işletme olarak, ücretsiz keşif hizmetleri de sağlıyoruz. Ücretsiz keşif yaparak size En Uygun Fiber Sonlandırmayı makul bir bütçe ile alabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın