Yangın Alarm Sistemleri sayesinde, çevredeki alevler olmadan bir yangının varlığı tespit edilebilir. Bu teknolojik uyarı sistemi sayesinde yangınla mücadele çalışmaları bir an önce başlamaktadır. Büyük önem taşıyan bu Güvenlik Sistemi artık birçok dış ve iç ortamlarda kullanılmaktadır. Dedektörler, yangının meydana geldiği bölgeleri tespit eder ve bu bölgelere önce müdahale edilmesini sağlar. Günümüzde güvenlik sistemleri genellikle yerleşim alanlarının diğer afetlere, özellikle yangınlara ve olumsuz durumlara maruz kalmasını önlemek için kullanılmaktadır. Bu kapsamda Okul Yangın Alarm Sistemi ile birlikte Yangın Alarm Sistemleri, yönetmeliklerle belirlenen güvenlik standartları dahilinde hastaneler, kampüsler, hava alanları, belediyeler, kamu binaları, apartmanlar ve tesisler gibi birçok yerde sıklıkla kullanılmaktadır.
Maddi ve manevi zarara neden olan bir yangın ciddi bir felakettir. Erken müdahale ile yangın hasarı azaltılabilir. Yangın Alarm Seti; dedektör, siren, sensör ve çağrı düğmelerinden oluşur. Evlerde ve işyerlerinde yaygın olarak kullanılan bir Yangın Alarm Sistemi, itfaiye birimlerine de entegre edilebilir. Böylelikle yangın alarmı tetiklendiğinde ayrı bir itfaiye çağırmaya ve yardım çağırmaya gerek kalmadan gerekli güvenlik birimleri çalıştırılabilir.
Gelişen teknolojik olanaklar sayesinde Yangın Alarm Sistemlerinin çeşitli Elektronik Güvenlik Sistemleri ile birleştirildiği de görülmektedir. Acil Anons Ses Sistemleri önde gelen güvenlik sistemleridir. Yangın durumunda alarm mesajı çalar ve bina tahliye uyarıları otomatik olarak oluşturulur. Çeşitli Elektronik Güvenlik Sistemleriyle entegre edilmiş Yangın Alarm Sistemleri, kullanıcının maksimum düzeyde fayda elde etmesini sağlar. Sadece Şanlıurfa Yangın Alarm Sistemleriyle sınırlı kalmayıp diğer ilimiz olan Amasya Yangın Alarm Sistemlerinde de hizmet vermekteyiz.
Kontrol Paneli: Kontrol paneli, Yangın Alarm Sisteminin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu paneller, binanın büyüklüğüne veya sistemin kurulacağı açık alana göre seçilir. Alan ne kadar büyükse, kullanılan sensör ve siren sayısı o kadar fazla olur.
Dedektör: Bir yangının başlangıcı bir dedektör tarafından tespit edilebilir. Yangın alarmının türüne bağlı olarak dedektörler doğrusal veya dairesel bir düzende düzenlenir. Buna bağlı olarak alevlerin veya dumanın konumu panele iletilen sinyallerle belirlenir. Bir dedektör seçerken göz önünde bulundurulması gereken önemli bir nokta, cihazın yangın semptomlarını dumandan veya sigara dumanından ocaktaki yiyeceklerden ayıracak kadar gelişmiş olmasıdır. Bunun yapılmaması, yanlış yangın alarmı nedeniyle gereksiz panik atmosferine neden olabilir.
Yangın İhbar Butonları: Bu düğmeler kullanılarak, bir yangın alarmındaki insanları uyarmak için sirenler etkinleştirilir. Yangın ihbar butonları güvenlik sisteminin önemli bir parçası olduğu için yerleştirilirken dikkatli olunmalıdır. Güvenlik yönetmeliğinde belirtilen standartlara göre yangın alarm butonları yerden 1,4 metre yüksekte bulunmalı ve aralarındaki mesafe 30 metre olmalıdır.
Sirenler: Yangın dedektörleri, kontrol panelinden gelen bir komutla sirenlerin çalmasını sağlar. Bu sayede binada bulunan kişiler yangının farkına vararak uzaklaşmaya başlar.
Yangın Alarm Sistemleri, Gazi Information Teknoloji’nin uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından Şanlıurfa'nın dört bir yanına hizmet vermektedir. Yaygın servis ağımızı ve deneyimli teknik ekibimizi destekliyoruz.
Şanlıurfa'da ilçeler şu şekilde sıralanabilir:
Gazi Information Teknoloji'nin deneyimli uzman ekibinden ücretsiz keşif talep edebilirsiniz. Böylece makul bir ücret karşılığında ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayan bir Yangın Alarm Sistemine sahip olabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın