Fiber Optik Sistemler günümüzde kullanıcılara sunulan en büyük teknolojik olanaklardan biridir. Fiber teknolojisi ilk olarak 1920'lerde ortaya çıktı ve yüksek maliyeti nedeniyle kullanımı yaygın değildi. Aşağıdaki gelişmeler kapsamında 2000'li yıllara gelindiğinde iletişimin kesintisiz, hızlı ve yüksek kapasiteli olduğu görülmektedir. Fiber Optik Teknolojisi, ışıktan enerji ile veri iletimini sağlayan bir çalışma moduna sahiptir. Cam ortam sayesinde ışık kaynağından elde edilenler kolay ve hızlı bir şekilde aktarılır. Medikal sektörden kurumsal merkezlere ve bireysel konutlara kadar pek çok yerde kullanılan Fiber Optik Sonlandırma işlemi sonucunda iletişim hızlı, parazitsiz ve geniş bir kapasiteye sahiptir. Fiber Optik Kablo Sonlandırması için saç teli ile aynı kalınlıkta ve camdan yapılmış fiber kablo demetleri kullanılır. Bu teknoloji düzeyine ulaşılması ile iletişim parazitsiz ve süreklidir ve yüksek kapasiteli geniş bir bant aralığında veri aktarımı sağlanır. Fiber teknolojisi kullanıcı dostudur, uzun ömürlüdür ve son derece dayanıklıdır. Yıllar boyunca kullanılabilir. Onarımı da çok pratiktir. Bu amaçla geliştirilen Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemi ile sistemin sürdürülebilir olması sağlanmaktadır. Fiber kablolama kurulumu korunur, hasarlı alanlar kısa sürede tespit edilir.
Işığın parazitsiz, son derece hızlı ve yüksek veri kapasitesi ile uyumlu olarak iletilmesini sağlayan iletişim teknolojisi için Fiber Optik Sistemler geliştirilmiştir. 4.5 G teknolojisi ile fiber optik kullanımı daha da artmıştır. Bu teknolojik gelişmeler sayesinde birçok şehrin hem işletmelerde hem de kurumsal merkezlerde kullanılmak ve hane halkı yararına kullanılmak üzere fiber optik tesisat ağları ile örüldüğü görülmektedir.
Bu teknolojinin özü olan fiber kelimesi, ışığın belirlenen hedefe iletilmesi anlamına gelir. Fiber Optik Sistem ile ışık, bir noktadan diğerine hızlı, kesintisiz ve geniş bir bant halinde iletilir. Yüksek kapasiteli veriler karşı tarafa yıldırım hızında gönderilebilir. Bunun için saç teli kalınlığında cam elyaf optik kablo demetlerinden yapılan tesisatlar kullanılır. Kasıtlı bir hasar olmadığı sürece fiber internet ağı zarar görmez veya süresi dolmaz.
Fiber Optik Kabloları oluşturan elemanlar ve mod denen elemanlar ile ışığın yani bilginin daha dengeli bir dağılımla iletilmesi sağlanmaktadır. Fiber optik kurulumun genişliğine ve ışığın dalga boyuna bağlı olarak mod sayısı artabilir veya azalabilir.
Fiber Sonlandırma ile fiber optik internet ağı kolaylıkla kurulur. Fiber sonlandırma gerçekleştirmek için, Fiber Sonlandırma Cihazı ve Fiber Sonlandırma Kutusu olarak bilinen cihazlara ihtiyaç vardır. Fiber sonlandırma, mekanik sonlandırma ve füzyon ekleme sonlandırma olmak üzere iki farklı seçenek vardır. Sonlandırmanın verimliliğini test etmek için Fiber Optik Kablo Test sürecine başlanır. Bu noktada kurulumun yapısı OTDR denilen cihazlar kullanılarak incelenir ve hatalı olduğu tespit edilen parçalar belirlenir. Fiber Optik OTDR Test süreci sayesinde, kurulumun genel işlevselliği korunur ve kablo kayıpları ortadan kaldırılır. Bu işlem sırasında Fiber Kablo Ek noktalarının konumları parazit nedenlerinden dolayı kolaylıkla tespit edilir.
Son zamanlarda teknolojinin ilerlemesi ile birlikte Fiber Kablo Sonlandırma işlemi Network Sistemlerinin temelini oluşturmaktadır.
Tekirdağ’da Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
Fiber Sonlandırıcı hizmetine sahip olarak, iletişim çağının hızına yetişebilirsiniz. Bu noktada Elektronik Güvenlik Sistemleri denilince akla ilk gelenlerden biri olan Gazi Information Teknoloji firmamızdan güvenle destek alabilirsiniz. Gazi Information Teknoloji ‘nin sektörün uzmanlarından oluşan kadrosuna ve kesintisiz hizmet veren teknik ekibine güvenebilirsiniz. Size sunduğumuz ücretsiz keşif hizmetini alarak, ihtiyaçlarınıza En Uygun Fiber Sonlandırma işlemini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın