Daha hızlı ve yüksek kapasiteli iletişim ağı elde edebilmek ve iletişim çağının gereklerini karşılayabilmek için geliştirilen üst düzey haberleşme protokollerine Fiber Optik Sistemler adı verilir. Fiber Optik Sonlandırma adı verilen bu iletişim teknolojisi sayesinde oldukça kısa sürede veri aktarımı yapılır, parazitsiz ve kesintisiz iletişim kurulmuş olur. Geniş bantta veri aktarımını mümkün kılan Fiber Optik Kablo Sonlandırma teknolojisi hızlı, kullanıcı dostu ve sorunsuz olması ile her geçen gün daha fazla kullanılmaktadır. Bu sistem ile birlikte iletişimde uzun mesafelerin ve yüklü dosyaların yarattığı aksaklıklar ortadan kaldırılmış olur. Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemi ile fiber kabloların bakımı yapılıp arızalarının giderildiği yeni nesil iletişim teknolojisi ile tüketiciler çok yönlü yararlar elde edebilir.
Geçmişte kullanılan iletişim yöntemleri kaydedilen teknolojik aşamalı sonucunda yerini 4.5 G teknolojisine bırakmıştır. 4.5 G sayesinde iletişim ve veri aktarımı kesintisiz, pratik ve hızlı bir hale gelmiştir. Fiber internet kullanılarak iletişim hatlarındaki yoğunluk, parazitlenme ve kopma sorunları da ortadan kaldırılmıştır.
Fiber ışık kaynağından gelen sinyallerin istenilen noktaya ulaştırılması anlamını taşır. Aktarılacak olan veriler cam yüzey üzerindeki ışık sinyali sayesinde dönüşüme uğrar. By dönüşüm ile birlikte aktarılmaya hazır hale gelir. Fiber saç teli genişliğindeki ince kablolardan oluşur. Bu kablolar oldukça dayanıklıdır ve uzun ömürlüdür. Cam yüzey üzerinde veri aktarımı yapılırken fiber kablolar ile ışık taşınır. Veri aktarımı sürecinde parazitlenme, farklı elektromanyetik alanlarla etkileşim gibi olaylar meydana gelmez. Fiber kablolarda sinyal kaybı da görülmez. Fiber Sonlandırma sisteminin kurulumunda Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu adı verilen parçalardan yararlanılır.
Fiber Optik Kablo Test işlemi ile fiber kablolamanın düzgünce döşenmesi sağlanır. Test aşamasında kullanılması için OTDR olarak isimlendirilen özel cihazlar geliştirilmiştir. Fiber Optik OTDR Test işlemi ile fiber optik kablo kayıpları önlenir, bağlantı sıkıntıları ve Fiber Kablo Ek noktalarının yeri tesisata zarar verilmeden kısa sürede bulunur.
Mekanik Sonlandırma (Epoxy Sonlandırma): Mekanik uçlardan yararlanılarak fiber kablo uçlarının aynı hizada olması sağlanır. Bu işlemde gerekli olan kılcal boru ve oluk temelli cihazlar Fiber Sonlandırıcı vazifesi görür. Söz konusu kılcal borular cam veya seramikten üretilir. Ayrıca boyut olarak da fiber boruların çağından daha geniştir.
Fusion Splice Sonlandırma: Mekanik sonlandırmadan daha etkilidir. Yüksek basınç ve lehimden yararlanılarak iki fiber kablonun birbirine bağlanması sağlanır. Bu işlem esnasında mikro alev, karbondioksit lazer veya elektrik arkından en uygun olanı seçilir. Fusion splice yöntemi mekanik sonlandırmaya göre daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Ayrıca bu yöntemle yapılan fiber sonlandırma sayesinde elde edilen iletişim ağı da hızlı ve daha az veri kaybının görüldüğü bir hale dönüşür.
Fiber Optik Sonlandırma hizmeti, saç telinden daha ince fiber kabloların son derece ileri teknolojik imkanlardan yararlanılarak birbirine eklenmesi ile gerçekleştirilen bir işlemdir.
Uşak’da hizmet vermiş olduğumuz ilçeler:
İletişim çağının bir gereği olan fiber internet teknolojisine siz de sahip olabilirsiniz. Bunun için 2004 yılından beri Türkiye’nin her yerine hizmet ulaştıran Gazi Information Teknoloji’den destek alabilirsiniz. Firma olarak tüketicilere ücretsiz keşif hizmeti de sağlamaktayız. Ücretsiz keşif yaptırarak kendiniz için en uygun fiber optik sonlandırmaya makul bir bütçe karşılığında sahip olabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın