Fiber Optik Sistemler artık hem bireysel hem de kurumsal konutlar için en çok tercih edilen teknoloji altyapısı olarak biliniyor. İlk olarak 1920'lerde keşfedilen ancak yüksek maliyeti nedeniyle yaygınlaşamayan bu teknoloji, günümüzde bireysel ve kurumsal hayatın birçok alanında öncelikli tercih olarak biliniyor. 21. yüzyıl öncesi ve sonrasında sadece medikal sektörde kullanılan fiber optik internet sayesinde iletişimin kesintisiz, hızlı ve parazitsiz bir şekilde kurulduğunu görebilirsiniz. Optik fiber, ışıktan elde edilen enerjiyi kullanan bir iletişim yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Kısa sürede büyük miktarda verinin dahi aktarılmasına imkan veren Fiber Optik Sonlandırma işlemi, camdan yapılmış fiber optik demetler ve ince bir ince çizgi kalınlığından oluşan bir kurulumu içerir. Bu gelişmiş iletişim ağı sayesinde, verileri geniş bant aralığında iletmek mümkün hale gelir. Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemi, kurulu fiber internet kurulumunun dayanıklılığı ve bakımı için gereklidir. Bu yöntemle fiber optik kablolamanın hasarlı kısımları ana tesisata zarar vermeden kolaylıkla tamir edilebilir.
Hızlı, kesintisiz ve dayanıklı bir iletişim ağına sahip olmak için Fiber Optik Sistemlere ihtiyaç vardır. Fiber internetin 4.5G teknolojisinin gereği olarak yaygın bir şekilde kullanıldığı görülmektedir.
Fiber kelimesi, iletişim sürecini tamamlamak için ışığı belirli bir amaca ulaştırmak anlamına gelir. Kesintisiz, yüksek kaliteli ve hızlı ışık iletimi, yani veri, bir optik fiber kurmak için çok önemlidir. Boyutu ne olursa olsun, büyük miktarda veri tüy kadar ince fiberglas kablolar aracılığıyla hedeflerine kolayca aktarılır. Fiber Optik Kablo demetlerinde mod adı verilen parçalarla veri aktarımı daha dengelidir. Gerekli mod sayısı, ışığın dalga boyuna ve fiberin çapına bağlı olarak artabilir veya azalabilir. Fiber optik kablolar, kasıtlı olarak hasar görmedikçe kırılmaz. Uzun ömürlü ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. İnternet üzerinden aynı anda video izlemenize, e-posta göndermenize ve telefon görüşmesi yapmanıza olanak tanıyan geniş bir kapasitesi vardır.
Fiber Sonlandırma, günümüz iletişim çağının bir gereği olan hızlı, yüksek kaliteli ve geniş bant veri aktarımına olanak tanır. Bir fiberi sonlandırmak için, Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu gereklidir. İki farklı fiber sonlandırma yöntemi vardır: mekanik sonlandırma ve ekleme sonlandırma. Tamamlandıktan sonra, Fiber Optik Kablo Test süreci, sürecin sağlam ve dayanıklı olduğunu doğrulamaya başlar. Test aşamasında, kurulumun hasarlı kısımları OTDR adı verilen cihazlar kullanılarak aranır. Fiber Optik OTDR Test süreci sonucunda kurulumdaki kablo kayıpları ortadan kaldırılır. Ek olarak, genel bağlantı sorunları ve diğer kurulumlarla etkileşim kaynakları tespit edilir ve Fiber Kablo Ek noktalarının yeri kolayca bulunur.
Fiber Kablo Sonlandırma işlemi, son teknolojik gelişmelerde Network Sistemleri’nin bel kemiği durumundadır.
Van’da Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
İletişim çağına yetişmek ve yüksek hızlı internetten yararlanmak istiyorsanız Fiber Sonlandırıcı hizmetini kullanmalısınız. Bu amaçla 2004 yılından bu yana ülke genelinde müşterilerine Elektronik Güvenlik Sistemleri hizmetlerini başarıyla veren firmamız Gazi Information Teknoloji'den destek alabilirsiniz. Gazi Information Teknoloji'nin sektörde deneyimli kadrosu ile tüketicilere sunduğu ücretsiz arama hizmetini talep ederek, bütçenize En Uygun Fiber Sonlandırma işlemini güvenle gerçekleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın