Fiber Optik Sistemler günümüzde hem bireysel hem de kurumsal konutlarda en çok tercih edilen teknolojik altyapı olarak bilinmektedir. İlk olarak 1920'lerde keşfedilen ancak yüksek maliyet nedeniyle yaygınlaşamayan bu teknoloji, günümüzde birçok bireysel ve kurumsal yaşam alanında öncelikli tercih olarak biliniyor. 2000'li yıllardan önce ve gelişiyle birlikte sadece medikal sektörde kullanılan fiber optik internet sayesinde iletişimin kesintisiz, hızlı ve parazitsiz bir şekilde kurulduğu görülmektedir. Fiber, ışıktan alınan enerji ile çalışan bir iletişim yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Kısa sürede büyük miktarda verinin dahi iletilmesine imkan veren Fiber Optik Sonlandırma işleminde saç teli kalınlığında camdan yapılmış Fiber Optik Kablo demetlerinden oluşan bir kurulum vardır. Bu gelişmiş iletişim ağı ile verileri geniş bant aralığında aktarmak mümkün hale gelir. Kurulu fiber internet kurulumunun sürdürülebilirliği ve bakımı için Fiber Optik OTDR Ölçüm yöntemi gereklidir. Bu yöntemle Fiber Optik Kablolamada hasarlı parçalar ana tesisata zarar vermeden kolayca tamir edilir.
Yüksek hızlı, kesintisiz ve sürdürülebilir bir iletişim ağına sahip olmak için fiber optik sistemlere ihtiyaç vardır. Fiber internetin 4.5 G teknolojisinin gereği olarak yaygın olarak kullanıldığını görmek mümkündür.
Fiber kelimesi, iletişim sürecini tamamlamak için ışığı belirtilen hedefe iletmek anlamına gelir. Kesintisiz, kaliteli ve hızlı ışık iletimi için Fiber Optik Kablo montajı gereklidir. Büyüklüğü ne olursa olsun, tüy kadar ince cam elyaf kablolar ile yüksek miktarda veri hedefe kolaylıkla gönderilir. Fiber Optik Kablo demetlerinde mod adı verilen bölümler ile veri aktarımı daha dengeli bir şekilde gerçekleştirilir. Gerekli mod sayısı, ışığın dalga boyuna ve fiber kablonun çapına bağlı olarak artabilir veya azalabilir. Fiber Optik Kablolar kasıtlı olarak hasar görmedikçe kırılmaz. Uzun ömürlü ve dayanıklı bir tasarıma sahiptir. İnternet üzerinden eşzamanlı video izleme, e-posta gönderme ve telefon görüşmelerine izin verecek geniş bir kapasitesi vardır.
Fiber Sonlandırma ile günümüz iletişim çağının gereği olan hızlı, kaliteli ve geniş bant veri aktarımı mümkün hale geliyor. Fiber Sonlandırma gerçekleştirmek için Fiber Sonlandırma Cihazı ile Fiber Sonlandırma Kutusu adı verilen parçalara ihtiyaç vardır. İki farklı fiber sonlandırma yöntemi vardır: mekanik sonlandırma ve Fusion Splice Sonlandırma yapıldıktan sonra, sürecin sağlam ve sürdürülebilir olup olmadığını kontrol etmek için Fiber Optik Kablo Test sürecine başlanır. Test aşamasında OTDR denilen cihazlar yardımıyla kurulumun hasarlı kısımları bulunur. Fiber Optik OTDR Test işlemi sonucunda kurulumdaki kablo kayıpları ortadan kaldırılır. Ayrıca genel bağlantı sorunları ve diğer tesisatlarla etkileşim kaynakları tespit edilerek Fiber Kablo Ek noktalarının konumları kolayca bulunur.
Son zamanlarda teknolojinin ilerlemesi ile birlikte Fiber Kablo Sonlandırma işlemi Network Sistemlerinin temelini oluşturmaktadır.
Zonguldak’ta Gazi Information olarak faaliyet gösterdiğimiz ilçeler:
İletişim çağına ayak uydurmak ve hızlı internetten yararlanmak istiyorsanız Fiber Sonlandırıcı hizmetini de almalısınız. Bu amaçla 2004 yılından bu yana ülke genelinde üstün başarı ile tüketicilere Elektronik Güvenlik Sistemleri hizmeti veren firmamız Gazi Information Teknoloji ‘den destek alabilirsiniz. Sektörde tecrübeli kadrosuyla, bütçenize En Uygun Fiber Sonlandırma işlemini güvenle yapabilirsiniz.
Yorumlar
Bu hizmet ile ilgili yorum bulunamadı!
Yorumunuzu Yazın